Elma Sirkesinin Faydaları

26-12-2021 23:51
Elma Sirkesinin Faydaları

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

Sirke, bakteriler de dahil olmak üzere patojenleri öldürmeye yardımcı olabilir

İnsanlar geleneksel olarak sirkeyi temizlemek ve dezenfekte etmek, tırnak mantarı, bit, siğil ve kulak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanmışlardır.

Modern tıbbın babası Hipokrat, 2.000 yıldan daha uzun bir süre önce yaraları temizlemek için sirke kullandı.

Sirke aynı zamanda bir gıda koruyucusudur. Araştırmalar, E. coli gibi bakterilerin yiyeceklerin içinde büyümesini ve bozulmasını engellediğini gösteriyor 

Yemeğinizi korumanın doğal bir yolunu arıyorsanız elma sirkesi yardımcı olabilir.

Anekdot raporları ayrıca seyreltilmiş elma sirkesinin cilde uygulandığında sivilcelere yardımcı olabileceği öne sürülüyor

 

Bugüne kadar sirkenin en inandırıcı uygulamalarından biri, tip 2 diyabetin tedavisine yardımcı olmaktır.

Tip 2 diyabet, insülin direncinin neden olduğu yüksek kan şekeri seviyeleri veya insülin üretememe ile karakterizedir .

Bununla birlikte, bazı araştırmacılar yüksek kan şekeri düzeylerinin yaşlanmanın ve çeşitli kronik hastalıkların ana nedeni olduğuna inandığından, diyabeti olmayan kişiler de kan şekeri düzeylerini normal aralıkta tutmak için yararlanabilirler.

Kan şekeri seviyelerini düzenlemenin en etkili ve en sağlıklı yolu rafine karbonhidrat ve şekerden kaçınmaktır, ancak elma sirkesinin de faydalı bir etkisi olabilir.

Araştırmalar, sirkenin kan şekeri ve insülin seviyeleri için aşağıdaki faydaları sağladığını gösteriyor:

  • Küçük bir çalışma, sirkenin yüksek karbonhidratlı bir yemek sırasında insülin duyarlılığını %19-34 oranında artırabileceğini ve kan şekerini ve insülin yanıtını önemli ölçüde azaltabileceğini öne sürüyor.
  • 5 sağlıklı insanda yapılan küçük bir çalışmada, sirke 50 gram beyaz ekmek yedikten sonra kan şekerini %31,4 oranında düşürmüştür.
  • Diyabetli kişilerde yapılan küçük bir araştırma, yatmadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketmenin ertesi sabah açlık kan şekerini %4 oranında azalttığını bildirdi .
  • İnsanlarda yapılan çok sayıda başka çalışma, sirkenin insülin işlevini iyileştirebileceğini ve yemeklerden sonra kan şekeri düzeylerini düşürebileceğini gösteriyor.

Ulusal Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Sağlık Merkezleri (NCCIH), insanların tıbbi tedaviyi kanıtlanmamış sağlık ürünleriyle değiştirmemesinin çok önemli olduğunu söylüyor.

 

Şu anda kan şekerini düşürücü ilaçlar alıyorsanız, herhangi bir tür sirke alımını artırmadan önce doktorunuza danışınız.

Şaşırtıcı bir şekilde, araştırmalar sirkenin insanların kilo vermesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Birkaç insan çalışması, sirkenin tokluk hissini artırabileceğini göstermektedir. Bu, daha az kalori yemeye ve kilo vermeye yol açabilir.

Örneğin, bir araştırmaya göre, sirkeyi yüksek karbonhidratlı bir yemekle birlikte almak, tokluk hissini artırdı ve katılımcıların günün geri kalanında 200-275 daha az kalori yemesine neden oldu

Ayrıca, obezitesi olan 175 kişide yapılan bir araştırma, günlük elma sirkesi tüketiminin göbek yağının azalmasına ve kilo kaybına yol açtığını gösterdi.

  • 1 yemek kaşığı (15 mL) almak (1,2 kg) kaybına neden oldu
  • 2 yemek kaşığı (30 mL) almak (1,7 kg) kaybına neden oldu

Bununla birlikte, bu çalışmanın 3 ay sürdüğünü, bu nedenle vücut ağırlığı üzerindeki gerçek etkilerin oldukça mütevazı göründüğünü unutmayın.

Bununla birlikte, tek tek gıdaları veya bileşenleri basitçe eklemek veya çıkarmak, ağırlık üzerinde nadiren gözle görülür bir etkiye sahiptir. Uzun süreli kilo kaybı, yardımcı ve destekleyici diyet ve yaşam tarzı alışkanlıklarının benimsenmesiyle sağlanır.

Genel olarak, elma sirkesi tokluğu artırarak, kan şekerini düşürerek ve insülin seviyelerini düşürerek kilo kaybına katkıda bulunabilir.

 

Elma sirkesi yemek kaşığı başına sadece yaklaşık üç kalori içerir ki bu çok düşüktür.

Elma sirkesi, kuru cilt ve egzema gibi cilt rahatsızlıkları için yaygın bir çaredir,

Cilt doğal olarak hafif asidiktir. Topikal elma sirkesi kullanmak cildin doğal pH'ını yeniden dengelemeye yardımcı olarak koruyucu cilt bariyerini iyileştirebilir,

Öte yandan, alkali sabunlar ve temizleyiciler egzamayı tahriş ederek semptomları daha da kötüleştirebilir,

Antibakteriyel özellikleri göz önüne alındığında, elma sirkesi teorik olarak egzama ve diğer cilt koşullarıyla bağlantılı cilt enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Bazı insanlar yüz yıkama veya tonerde seyreltilmiş elma sirkesi kullanır. Buradaki fikir, bakterileri öldürebilmesi ve lekeleri önleyebilmesidir.

Bununla birlikte, egzamalı 22 kişide yapılan bir çalışma, elma sirkesinin cilt bariyerini iyileştirmediğini ve cilt tahrişine neden olduğunu bildirdi

Özellikle hasarlı cilt üzerinde yeni çözümler denemeden önce doktorunuzla konuşun. Yanıklara neden olabileceğinden cilde seyreltilmemiş sirke uygulamaktan kaçının.

Elma sirkesini diyetinize dahil etmenin en iyi yolu onu yemek pişirirken kullanmaktır. Salata sosları ve ev yapımı mayonez gibi yiyeceklere basit bir ektir .

Bazı insanlar ayrıca suda seyreltmeyi ve içecek olarak da içilebilir. Yaygın dozajlar, büyük bir bardak su içinde karıştırılarak günde 1–2 çay kaşığı (5–10 mL) ila 1-2 çorba kaşığı (15–30 mL) arasında değişir.

Küçük dozlarla başlamak ve büyük miktarlarda almaktan kaçınmak en iyisidir. Çok fazla sirke, diş minesinin aşınması ve potansiyel ilaç etkileşimleri dahil olmak üzere zararlı yan etkilere neden olabilir .

Bazı diyetisyenler, "anne" içeren organik, filtresiz elma sirkesi kullanmanızı tavsiye ediyor.Slow Farm Elma sirkesi analı, çiğ ve filtresizdir.Elmalarımız kimyasal ilaç kullanılmayan elmalardır.Ayrıca pestisit analizleri yaptırılmaktadır.  


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.